Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nieuws van dorpshuis De Mande

Koffieochtend.

Foppe Stelma heeft op 19 maart een mooi verhaal gehouden over het ontstaan van de Zwetteweg en de Dorpsstraat. Een goede opkomst gaf aan dat er veel belangstelling was bij de Haulenaren. Die komen van oorsprong overigens uit 10 provincies!  

Hij heeft over de geschiedenis van deze streek veel boeken verzameld en gelezen.

Met behulp van een zeer oude landkaart van deze streek kon je zien dat er vroeger een grenssloot tussen Donkerbroek en Haule lag. Deze grenssloot functioneert nu niet meer. Daarna is het Zwetteweg en Dorpsstraat geworden.

Foppe kon vele vragen over hoe het landschap er vroeger uit zag beantwoorden.

Ook lag veel informatiemateriaal ter inzage waar dankbaar gebruik van gemaakt werd.

De volgende koffieochtend  is op dinsdag 7 mei, aanvang 10.00 uur

Dan gaan wij op veler verzoek dit seizoen afsluiten met Jeu de Boules, verzorgd door Foppe en Annie Stelma. Wij hopen op mooi weer en een goede opkomst! En bij slecht weer gaan we naar binnen met een andere activiteit.

Iedereen is van Harte Welkom.

Tenslotte: we horen graag wensen en ideeën voor het nieuwe programma van komend seizoen.


Heel Haule Eet

Op 15 februari 2019 is er weer een Heel Haule Eet geweest. Waar 25 personen zich voor hadden opgegeven. Elke keer weer een uitdaging om voor zoveel mensen iets lekkers op tafel te zetten. Volgens de reacties die avond is dat weer gelukt.  Ook de Nieuwe Ooststellingwerver was aanwezig voor het maken van foto’s en een leuk stukje in de krant.

(Foto; Nieuwe Ooststellingwerver)

De aanwezigen werden getrakteerd op een welkomstdrankje, Prosecco. Het voorgerecht bestond uit venkel/bleekselderijsoep en zoete aardappelsoep. Daarna stonden er 7 soorten quiches op het menu: met broccoli, spinazie met zalm , witlof, zuurkool, prei , knoflooken quiche Lorraine. Hierbij werd een heerlijke salade geserveerd met een zelfgemaakte dressing en een wortelsalade.

Daarna volgde een toetjesbuffet. Met verschillende toetjes in een glaasje: Monchou, aardbeientrifle, bananoffee  en chocolademousse. Daarbij nog ijs en slagroom. Vervolgens werd afgesloten met koffie of thee en een chocolaatje.

Er was weer uitstekend werk verricht door de vrijwilligers die boodschappen hebben gedaan, gekookt, afgewassen en alles weer opgeruimd hebben.

Ruim een jaar wordt Heel Haule Eet nu gedaan. Elke keer positieve reacties. Het is natuurlijk ook erg gezellig om op deze   manier samen met dorpsgenoten bij elkaar te komen en onder het genot van lekker eten en een drankje bij te praten.

Heel Haule Eet zal zeker in het komende seizoen weer een vervolg hebben, houdt de Dorpskrant en de website hiervoor in de gaten.


Renovatie grote zaal

De voorbereidingen voor de renovatie van de grote zaal zijn volop gaande. Bouwbedrijf Veenstra start 1 mei met de werkzaamheden en heeft inmiddels een planning gemaakt t/m 6 augustus en daarbij is in overleg vastgesteld welke werkzaamheden door vrijwilligers kunnen worden verricht.

In de periode 27 t/m 30 april, betreft voorbereidingswerkzaamheden, 1 t/m 8 mei, betreft sloopwerk, 9 t/m 23 mei, betreft fundering en 24 mei t/m 6 juni, betreft grondvloer realiseren, zal het dorpshuis graag een beroep op vrijwilligers willen doen. Wie zich nu al wil opgeven kan dat doen door een mail te sturen aan demande@kpnmail.nl of Henk Kuipers te bellen op 0623067385.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?